
Yabancı Dil
- Vildan Koleji olarak ‘Bir çocuk değişir dünya değişir’ prensibiyle çıktığımız bu yolda yabancı dil eğitiminin ne kadar önemli olduğunun farkındayız.
- Bu doğrultuda Yabancı dil alanında evrensel değerler çerçevesinde bir eğitim vermekteyiz.
- Öğrencilerimizin ileride yer alacakları ulusal platformlarda kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir dil eğitimi almalarını hedeflemekteyiz.
Akademik
Dersler ferah ve geniş sınıflarda teknolojik akıllı tahtalarda işlenmektedir. Öğrenci merkezli eğitim veren ortaokulumuz da öğrencilerimizin Lise Giriş Sınavına hazırlanması esastır. Bu anlamda ana derslerin yanında etüt dersleriyle öğrenciler takviye edilmektedir. Sınava hazırlık süreci 7. Sınıf nisan ayının sonunda başlar ve 8.sınıflarda Ağustosta çağrılan öğrenciler okul açılana kadar kamp yapıp, ilk konularını işleyerek zaman kazanmaktadırlar. Okulların başlamasıyla daha fazla tekrar imkânı bulmaktadırlar. Okulumuza özel haftalık ders çalışma programı ile öğrencilerimiz programlı bir şekilde çalışmalarını sağlıyoruz.
“Eğitim her yerde!” sloganı ile kurumsal ve düzenli, ücretsiz servis ile ders gezileri yapıyoruz.
Öğrencilerimizin akademik başarıları 2 haftada bir ve aylık olarak yapılan Okulistik sınavları sonuçlarına göre takip edilir. |
Okulumuzun online öğrenci takip ve veli iletişim sistemidir. Bu sistem aracılığıyla velimiz kendisine verilen şifreyle öğrencisinin ödevlerini, notlarını, devamsızlıklarını takip edebilmekte, öğretmenleriyle iletişime geçebilmekte, mesaj gönderebilmekte veya randevu alabilmektedir. |
3D eğitiminde öğrenciler görselleştirilmiş metotla dersleri çok daha rahat anlayabilmektedir.
Bu sistemde öğretmen öncelikle konuyu sınıfta anlatmaktadır.
Daha sonraki bir derste laboratuvara geçen öğrencilerimiz özel gözlükleriyle aynı konuyu bir kez de görsel olarak izlemekte, kafalarında konuyla ilgili hiçbir soru işareti kalmamaktadır.
3D eğitimi daha çok fen bilimleri dersinde kullanılmaktadır.
Okulumuzun rehberlik servisi öğrencilerimize grup terapisi, bireysel görüşme, sınav kaygısı giderme, kişisel davranış sorunlarını takip etme gibi birçok konuda sınıf öğretmenleriyle ve velileriyle temas halindedir.
Öğrenciler arasında gelişebilecek olumsuz davranışlar değerlendirilmekte, bunlarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.
Vildan da iyi davranış gösteren veya başarı gösteren öğrenci ödüllendirilmekte ve takdir edilmektedir.

- Oryantasyon Çalışmalarımız
- Seviye Sınıflarımız
- Kullanılan Materyaller
Velilerimizle dönemde iki senede dört kez toplantılar yaparak öğrencilerin genel durumları paylaşılmakta ve veliler bilgilendirilmektedir.
Bunların dışında sınıf kahvaltıları ile velilerimiz okulumuzda bir araya gelerek sınıfın sorunları konuşulmakta, ayrıca velilerimiz arasında (anneler) dostluk ve arkadaşlık bağları güçlendirilmektedir. Öğrenciler arasında yaşanabilecek küçük sorunlar bu çalışma sayesinde velilerimizin kendi aralarında çözmeleri kolaylaştırılmaktadır.
Öğretmenlerimiz velimizin kabul etmesi durumunda öğrencimizi evinde ziyaret etmekte, öğrencimizin çalışma ortamını yerinde incelemektedir. Bu ziyaret öğrenci, öğretmen arasında olumlu duygusal bağın gelişmesine neden olmaktadır. Yine velilerimiz herhangi bir sorunla karşılaştıklarında veya bir şey iletmek istediklerinde öğretmenlerimizi telefonla arayarak veya mesajla iletişime geçebilirler.
"İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir; çünkü insan imkansızın da ötesine ulaşabilir.”
Liselere Geçiş Sınavları

LGS çalışmalarımız 7. Sınıf itibariyle başlatılır. Öncelikle öğrencilere ve velilere LGS sistemi hakkında bilgilendirme seminerleri yapılır. Mayıs ayında 7. Sınıflarımıza LGS dersleri ve akşam ve cumartesi günleri öğleye kadar LGS kursları başlar. Ağustos ayının başında 8. Sınıf öğrencilerimize Ağustos kampı başlar. Konular erkenden bitirilir ve sınava kadar genel tekrar yapılır. Okul başladığında hafta sonu kursları da başlar.
- Dönem itibariyle akşam etütlerimiz başlar. Okulumuzun projesi olan LGS Ligi ve koçluk sistemimiz ile öğrencilerimiz birebir sınava hazırlanır. Koçlarımız dönem başında veli ziyaretlerini yaparlar. Her hafta KTT sınavı, aylık ulusal okulistik deneme sınavı yapılır. Öğrenilen konuların tekrarı amacıyla dönemde bir defa ders kampları yapılır. 15 Tatilde 1 hafta LGS kampı yapılır. Resim, müzik gibi dersler alınarak soru çözümü ve ek etüde ayrılır.
- Rehberlik öğretmenimiz 8. Sınıflarımıza özel sınav kaygısı, test çözme teknikleri gibi bireysel ve grup çalışmaları yapar. Sınav öncesinde öğrencilerimizin streslerini azaltmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılır. Sınava 1 ay kala konular tamamen bitirilir ve geri sayım seri deneme sınavları yapılır.
Kitap Okuma
Sene başında belirlediğimiz ve özenle seçilen kitaplar, öğretmenlerimizin takibiyle düzenli olarak okutulmakta, öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmaktadır. Okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her dönem kitap okuma yarışmaları yapılmaktadır. Yeni LGS sisteminde öğrencilerin en çok zorlandığı soruların paragraf soruları ve okuduğunu anlama tipi sorular olduğu aşikardır. Bu sorularla başa çıkabilmenin yolu çok kitap okumaktan geçmektedir. Kitap okumayı sadece okulda sınırlandırmamak, hayatı boyunca yaşam tarzı haline dönüştürmek esas hedefimizdir. Bu anlamda velilerimizin de televizyonu kapatarak öğrencileriyle birlikte kitap okumaları çok önemlidir. Öğrencinin eğitimi ancak veliyle ortak hareket ederek mümkündür. Birlikte okuyoruz kampanyamız ile velilerimizin kitap okuma konusunda öğrencilerimize örnek ve önder olmalarını önemsiyoruz.
Manevi Eğitim
Kur’an-ı Kerim Eğitimimiz: Ortaokulda her sınıfta iki saat Kuran’ı Kerim dersi vardır. İlkokulda Kuran’ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilerimiz ortaokulda tecvit ve anlam üzerinde durmaktadırlar. Kız-Erkek sınıflarının ayrıldığı eğitimde öğrencilerimize Kuran’ı Kerim’i sevdirmek esastır. Çünkü sevmeden yapılan çalışma Kuran’ı Kerim dahi olsa zararlıdır. Bu felsefe kurumumuzun temel düşüncesidir. Kuran’ı Kerim okumayı bilmeyen öğrencimiz kalmamaktadır.
Ortaokul seviyesinde, namaz sûrelerinin ezberlenmesi ve meallerinin öğretimi, Kur-an hatimlerinde her öğrencinin seviyesine göre takibi, bireysel eğitimde yüzünden okuma ve ezber tâlim eğitimi, her ay 2 ders saatinde sınıf içi uygulamalı tecvid dersi Kur şeklinde yapılan derslerimizde birebir eğitime de önem vermekteyiz.
Ortaokul seviyesinde, 5-6 ve 7.sınıflarımızda Peygamberimizin hayatı ünitelere dağıtılarak işlenmektedir, yapılan gezi ve etkinliklerle desteklenmektedir. “Vildan Koleji’nden mezun olacak bir öğrencide hangi vasıflar bulunmalıdır?” vizyonundan yola çıkarak ilköğretimden lise son sınıfa kadar birbirini tamamlar bir mantıkla hazırlanmış bir program;
İlkokulda, “ahlâk ve âdabın”, dinin ana emirlerinin; inanç, ibadet, davranış ve yaşayışın, tanıtılması ve benimsetilmesi Ortaokul ve lisemizde ise daha çok yaşayarak paylaşarak içselleştirmeye dayalı somut faaliyetler üzerine kurulmuştur.
Öğrencilerimizin namazlarını öğretmenleri rehberliğinde toplu bir şekilde kılmalarına önem veriyoruz. Namaz için öğrencilerimiz zorlanmaz. Her dönem sabah ve yatsı namazında buluşma programları tertip etmektedir. Bu da kurumumuzun öncü ve önder olduğunu, hayırda örnek olma felsefesine uygun hareket ettiğimizin en güzel örneği olmuştur.
